Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mascarpones répatorta hozzávalók:
2 közepes db sárgarépa 3 db tojás 175 ml napraforgó olaj 200 g szőlőcukor (vagy porcukor) 100 g dió (apróra vágott) 200 g tönkölybúza liszt (vagy finomliszt)
1.5 kk sütőpor 1.5 kk szódabikarbóna 1.5 kk fahéj
1 kk gyömbér 1 csipet só
A tetejére:
50 g szőlőcukor (vagy porcukor) 250g mascarpone
1 ek citromlé 1 kávéskanál vanília kivonat (vagy 0.5 kk vaníliaaroma)
Mascarpones répatorta elkészítése:
A répát lereszeljük.A tojásokat egy tálban felverjük.Egy másik tálban az olajat és a cukrot kb. 2 percig robotgéppel összedolgozzuk, majd a felvert tojást folyamatos keverés mellett beleöntjük.Ehhez adjuk hozzá a reszelt répát, és a durvára darált diót.Apránként adagolva beledolgozzuk a lisztet, amibe előzetesen belekevertük a sütőport, fahéjat, gyömbért és sót.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük (alul-felül sütéssel, tűpróbával ellenőrizzük).
Amíg sül a torta, a máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
A kihűlt süteményt kettévágjuk, közepét megkenjük mascarponés krémmel, majd a tetejét is.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés