Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Vajas citromos csirke hozzávalók:
0.5 kg kicsontozott csirkecomb só őrölt fekete bors
3 evőkanál sótlan vaj 3 gerezd reszelt fokhagyma 1 csésze csirke húsleves 1/2 csésze zsíros tejszín 1/4 csésze reszelt parmezán sajt 2 evőkanál citromlé
1 evőkanál japán mirin ( elhagyható rizsbor)
2 kis paradicsom 2 csésze spenót 1 evőkanál aprított petrezselyem
Vajas citromos csirke elkészítése:
Szeleteljük a csirkecombot. Csirkét sóval és őrölt fekete borssal mindkét oldalon megszórjuk. Serpenyőben 1 ev. vajat melegítünk.Tegyük bele a csirke darabokat és pirítsuk meg benne egy kicsit.Ezután kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben adjunk hozzá a fennmaradó vajat, és a fokhagymát. Kicsit így sütjük. Adjuk hozzá a csirkehúsleveset, a zsíros tejszínhabot, és így pároljuk.Adjuk hozzá a csirkét a serpenyőbe, a parmezán sajtot, a citromlevet, a mirint (ha használjuk) és a sót. Kicsit főzzük és mehet hozzá a paradicsom, a spenót és a petrezselyem. Amint a spenót összeesik, Vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is. Tálaljuk a csirkét sima spagettivel vagy pennével.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés