Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kolbászos mozzarella sajtos tészta hozzávalók:
kb. 40-50 dkg füstölt kolbász 1 evőkanál extra szűz olívaolaj 2 szál rozmaring 1/4 teáskanál szárított chili 2 gerezd zúzott fokhagyma tengeri só fekete bors 1/2 csésze vörösbor
40 dkg apróra vágott paradicsom 2 evőkanál barna cukor kb. 50 dkg széles metélt 25 dkg mozzarella
Kolbászos mozzarella sajtos tészta elkészítése:
A kolbászt apróra vágjuk fel. Melegítsük az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a rozmaring leveleket és főzzük 30 másodpercig, vagy amíg ropogós nem lesz. Vegyük ki, és tegyük félre.Adjuk hozzá a kolbászt, fokhagymát, chilit, sót,borsot. Főzzük, kevergetve, kb. 3-4 percig.Adjuk hozzá a bort és főzzük 30 másodpercig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a cukrot, és pároljuk.Vegyük takarékra, és fedő alatt főzzük kb. 5-6 percig. ( vagy amíg a lé kissé lecsökken. )
Míg a kolbászos keverék fő, főzzük a tésztát egy nagy csészében sózott forró vízben 6-8 percig. Tartsuk meg 1/2 csésze főzőfolyadékot.
Adjuk hozzá a megtartott főzőfolyadékot a kolbászos keverékhez, és keverjük össze. Tálaljuk a tésztát a kolbászos keverékkel, mozzarellával, ropogós rozmaringgal és borssal.
Megjegyzés: Az eredeti kép és recept a Kolbászos mozzarella sajtos tésztához:epicurious
Ebből a mennyiségből összesen 4 adag lesz.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés