Egy tálban keverjük össze a citromborsot, a paprikát és a darált fokhagyma felét. Egy serpenyőbe olívaolajat melegítünk. Beletesszük a csirkecombokat és megszórjuk a fűszeres keverékkel. Kb. három percig sütjük és utána megfordítjuk és így sütjük tovább. Ezt kivesszük belőle. Papírtörölközővel gondosan törölje le a felesleges zsírt.Előmelegítjük a sütőt kb. 180 fokra. Teavajat rakunk a serpenyőbe. Mehet hozzá a maradék darált fokhagyma,kockára vágott hagyma is. Főzzük, amíg a hagyma áttetsző nem lesz (1-2 perc).Adjuk hozzá a rizst és keverjük addig, amíg áttetszővé válik (1-2 perc). Öntsük bele a fehérbort, és hagyjuk főzni, amíg a legtöbb bor elpárolog (kb. két perc).Adjuk hozzá a csirkehúsleveset, egy csésze tejet, egy csipetnyi borsot és keverjük össze.Helyezzük vissza a csirkét a tálba. Fedjük le süssük 30 percig (húzzd le a fedelet 20 perc után).
Egy sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Beletesszük a csirkéket és kb. 3 percig sütjük. A lényeg, hogy kicsit megpiruljon a csirkecomb.
Közben a rizshez adjuk vajat, a reszelt parmezánt és a petrezselymet. Összekeverjük.
Tálaljuk...Jó étvágyat.
Megjegyzés: Citromborsos csirke és rizs eredeti receptje és a képe:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés