Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Óriás almás pite, fahéjas tekercs hozzávalók:
100 g cukor 20 dkg hideg sózatlan vaj 5 hámozott alma; magozott és négyszögletesre felvágva
500 g édes tészta 3/4 csésze olvasztott vaj
1 csésze barna cukor 2 evőkanál fahéj
Óriás almás pite, fahéjas tekercs elkészítése:
Egy serpenyőbe öntsük a cukrot, és karamelizáljuk. Majd ha karamell szép borostyán színű, adjuk hozzá a vajat és keverjük össze.Adjuk hozzá az almákat, és keverjük össze, majd 5 percig főzzük, utána távolítsuk el a tűzről.Az almákat lekerekített oldalával lefelé rendezzük egy magas oldalú kerek formájú tortaformába. Félretesszük.
Az édes tésztánkat kinyújtjuk.Két lapot csinálunk. Vajjal megkenjük. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. Ezt rászórjuk...Négy részre vágjuk fel ( hosszában ).
Ezt egymás után felgöngyölítjük. Amikor mind a kétszer négyet egymásba feltekertük egy nagy "gurigát" kapunk...Ez mehet az almára...Takarjuk le és hagyjuk pihenni így kb. 30 percet.Sütjük fóliával fedve, kb. 180 ° C-os sütőben 30–40 percig. Vegyük ki és hagyjuk hűlni körülbelül 10 percig.
Tálalásnál kifordítva tálaljuk. Tehát az almás része legyen felül...
Megjegyzés: Az kb.8-10 adagra elegendő
Az eredeti Óriás almás pite fahéjas tekercs receptje és a képe:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés