Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Almás muffin hozzávalók:
1 teáskanál vaj a tepsi kenéshez
A muffinhoz:2 ½ csésze liszt (310 g) 1 piros alma hámozott és kockára vágva
1 ½ csésze barna cukor (330 g) 2 teáskanál fahéj 1 teáskanál só 1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat 1 nagy tojás ½ csésze almaszósz (130 g) ½ csésze sima joghurt (120 g)
1 csésze almalé (240 ml)
Feltét
½ csésze liszt (60 g) ½ csésze cukor (110 g) sózatlan vaj (110 g)
¼ csésze zabpehely (20 g) 1 teáskanál fahéj
ZOMÁNC
1 csésze porcukor (120 g) 2 teáskanál citromhéj 2 evőkanál citromlé
Almás muffin elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Kenje meg egy 12 csésze muffin sütő tepsit vajjal.
Készítse el a muffin tésztát: Egy nagy tálban össze kell keverni a lisztet, az almát, a barna cukrot, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát, a vaníliát, a tojást, az almaszószt, a sima joghurtot és az almalét. A habverővel jól elkeverve.
Készítsük el a feltétet: Egy közepes tálban össze kell keverni a lisztet, a barna cukrot, a vajat, a zabot és a fahéjat. Keverjük össze villával.
A muffin tésztát a muffin sütő tepsibe öntjük. Minden egyes muffin tetejére 1 evőkanál a zabos feltétet teszünk.
Sütjük 30 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló "teszten" át nem megy, amikor a muffin közepébe szúrjuk.
Készítsük el a mázat: Egy közepes tálban összekeverjük a porcukrot, a citromhéjat és a citromlevet. ( simára )Ezt öntjük a muffin tetejére tálaláskor.
Megjegyzés: Ez a recept 12 adaghoz elegendő mennyiség.
Az eredeti almás muffin receptje a tasty oldalon.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés