Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Fácán húsgombóc orzo - val hozzávalók:
1 mogyoróhagyma durván apróra vágva 1 gerezd fokhagyma durván apróra vágva 150g fácánhús 100 g friss zsemlemorzsa
1 citrom héja és leve 1 evőkanál natúr joghurt 1 nagy tojás 2 evőkanál pisztácia apróra vágva 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem szerecsendió 3 evőkanál olívaolaj 2 rozmaring
200 g orzo 80 g bébi spenót levelek 4 evőkanál tejföl 20 g finomra reszelt parmezán
Fácán húsgombóc orzo - val elkészítése:
A húsgombócok készítéséhez tegyük a serpenyőbe, a fokhagymát és a fácánt ,majd apróra vágjuk. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a citromhéjat és a citrom facsart levét, a joghurtot és a tojást, keverjük össze, amíg a keverék össze nem áll. Adjuk hozzá a pisztáciát és a petrezselymet, jól keverjük össze, és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A keveréket golfgolyó méretű húsgombócokra formáljuk. Tegyük a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön.
Melegítsük a sütőt 180 °C -ra. Egy tapadásmentes serpenyőben vagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és a rozmaringot, és keverjük össze , majd adjuk hozzá a húsgombócokat és sütjük 4-5 percig , óvatosan, egészen barnára sütve. Távolítsuk el a serpenyőből megtartva a rozmaringos olajat, és vigye át a húsgombócokat egy tepsibe. Tegyük őket a sütőbe kb. 10 percig sütni.
Főzzük meg az orzo tésztát. Távolítsuk el a rozmaring gallyat az olívaolajból a serpenyőben. Tegyük a tésztára a spenót mellett, és keverjük meg az olajjal meglocsolva. Óvatosan melegítsünk rá alacsony hőmérsékleten, majd keverjük össze a tejföllel és a parmezánnal. Tálaláskor a tészta tetejére mennek a húsgombócok és, ha kell exra parmezán...
Megjegyzés: A Fácán húsgombóc orzo - val receptje és kápe:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés