Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Csokoládés mousse torta hozzávalók:
1 liter tej (4 csésze + 1 evőkanál) 400 gr tejszín (2 csésze + 1 evőkanál) 50 gr cukrozatlan kakaópor (7 evőkanál) 60 gr kukoricakeményítő ( 6 teáskanál) 280 gr csokoládé 60–70% kakaótartalommal 1/4 teáskanál só 5 gr zselatin ( 1/2 evőkanál zselatin por)
Csokoládés mousse torta elkészítése:
Egy serpenyőbe öntjük a tejet, mehet bele a cukor...
Egy tálba mehet a kakaópor, a kukoricakeményítő és a tejszín hozzá. Addik keverjük, míg egynemű nem lesz.
A zselatint 2-3 evőkanál vízben keverjük ki.
A meleg tejbe mehet bele a kakaóporos massza, és a zselatin .Kézi habverővel kevergetjük folyamatosan, felforraljuk. Mehet bele a durvára tört csokoládé. Kézi habverővel ugyanúgy kevergetjük folyamatosan, amíg a csoki el nem olvad.
egy formát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrényben egy éjszakán át hagyjuk pihenni.
Kifordítjuk a formából és a tetejét megszórjuk kakaóporral.( tálalás előtt )
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Csokoládés mousse torta recepthez:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés