Vágódeszkán papírtörölközővel szárazra töröljük meg a csirke combját. A csirkét mindkét oldalról ízesítsük 1 teáskanál sóval és fekete borssal. Félretesz, mellőz.
Olvassa meg a vajat a fazékban, majd adja hozzá a hagymát és pirítsa, amíg meg nem lágyul, 4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük, amíg meglágyul, alkalmanként keverve, 2 percig.
Adjuk hozzá a fennmaradó 3 teáskanál sót, a paprikát, a
garam masala-t és a curry-port. Keverjük, főzzük, kb. 1 percig.
Adjuk hozzá a zúzott paradicsomot és a csirkét, és keverjük össze. Helyezzük a fedőt rá, és főzze 5 percig.
Vegyük le a tűzről és kb. 10 percig hagyjuk állni.
Vegyük le a fedőt. Fogók segítségével vegyük a csirkét egy darabolódeszkára. Ha elég hűvös ahhoz, hogy kezelni tudjuk, vágjuk harapás méretű darabokra.
Hús nélkül főzzük tovább, amíg a felére nem csökken, 10–15 perc.
Adjuk hozzá a joghurtot a szószhoz, és keverjük össze. Tegyük vissza a csirkét a fazékba, és keverjük meg, hogy teljesen beborítsuk a mártással.
Tálaljuk csirkét basmati rizzsel, és korianderrel díszítsük...