Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Jeges cukor karácsonyi sütik hozzávalók:
A süti:
2 csésze liszt 2 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál finom só
1/2 csésze sózatlan vaj 1 csésze kristálycukor 1 nagy tojás
1/2 teáskanál vanília kivonat
A jeges rész:
kb. 50 dkg porcukor 3 evőkanál habcsókpor
1/3 csésze meleg (30 ° C) víz élelmiszer festék ( opcionális )
színes cukor és apró cukorkadarabok megszórni a tetejét
Jeges cukor karácsonyi sütik elkészítése:
A süti:
Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagy keverőtálban, elektromos keverővel, a vajat és a cukrot kb. 2 perc alatt világosra és bolyhosra krémezzük. Adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a szitált száraz összetevőket, egy-egy kanállal, amíg alaposan össze nem keveredik. Hozzáadjuk a vaníliát. Hűtsük a sütitésztát hűtőszekrényben legalább 1 órán át.
Melegítsük fel a sütőt kb. 200 °C-ra. Húzzuk ki egyszerre a tészta felét, miközben a tészta maradékát hűtőszekrényben tartjuk. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra, és sütiformával vágjuk a kívánt formára.
Tegyük a kivágott sütiket egymástól kb.3-4 cm távolságra zsírozatlan sütitáblára, és sütés előtt tegyük néhány percre a hűtőszekrénybe a tepsit. Ez segít a sütiknek megőrizni formájukat.
Addig sütjük, amíg a sütik széle meg nem pirul, 8-10 percig.
A jeges rész:
Egy közepes tálban keverjük össze a porcukrot, habcsókport és meleg vizet egy habverővel. Addig keverjük, amíg a hab nem lesz sima. Hozzáadhatjuk az ételfestéket a habhoz...
Kenjük a habot a kihűlt sütikre, majd tetejére szórjuk rá a cukrokat...
Megjegyzés: Jeges cukor karácsonyi sütik eredeti receptje és képe:foodnetwork
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés