Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Darált marhahúsos tészta hozzávalók:
220 g szarvacska vagy bármilyen más alakú tészta 2 evőkanál olívaolaj
csipet só 1/2 közepes hagyma 450 g extra sovány darált marhahús
2 gerezd fokhagyma 450 g (2 csésze) paradicsomszósz 1 evőkanál paradicsompüré 1/2 tk dijoni mustár 1/4 tk olasz fűszerkeverék 120 ml (1/2 csésze) kemény / habtejszín bazsalikom (opcionális) só és bors ízlés szerint Parmigiano-Reggiano más néven parmezán sajt (opcionális) dijoni mustár (opcionális de ajánlott)
Darált marhahúsos tészta elkészítése:
Egy fél hagymát felkockázunk. Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk és kb. 4-5 percig sütjük közepes lángon. Mehet bele a 2 gerezd fokhagyma, kicsit megkeverjük.Hozzáadjuk a darált marhahúst. Kb. 8 percig sütjük. Ha sok a zsír kanállal távolítsunk el belőle.
Forraljunk vizet. Adjunk hozzá egy teáskanálnyi sót, és olívaolajat. Ebben főzzük meg a tésztát.
A marhahúshoz adunk még egy evőkanálnyi paradicsompürét, és dijoni mustárt. Megszórjuk olasz fűszerkeverékkel. Ezután öntjük rá a paradicsomszószt.Kevergetve kb. 4-5 percig pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és még kb. 3 percig forraljuk.
Bazsalikomlevelet felaprítjuk. Beleöntjük a paradicsomos masszába a bazsalikomot és a főtt tésztát. Összeforgatjuk egy kicsit összemelegítjük. Tálaláskor reszelt parmezánnal tálaljuk.
Megjegyzés: Darált marhahúsos tészta eredeti receptje és képe:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés