További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Egytálételek - További kelkáposzta receptek * Még több:Egyszerű receptek

Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés


Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés hozzávalók:

2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 fürt kelkáposzta; szárak eltávolítva és levelek tépve (összesen kb. 24 db csomagolva)

3 evőkanál tlan vaj
2 nagy medvehagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
3 evőkanál liszt
4 csésze teljes tej
2 tk. dijoni mustár
csipet őrölt szerecsendió
frissen őrölt fekete bors
1 csomag hűtött burgonyás gnocchi reszelt sajt (kb. 2 csésze) osztva
parmezán finomra reszelve (kb. 1/4 csésze.)

Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra. Egy nagy fazékban közepes-magas lángon hevítsük olajat. Egyszerre egy nagy marékkal adjunk hozzá kelkáposztát, dobjuk fel fogóval, és enyhén fonnyasztjuk meg a kelkáposztát addig amíg a levelei élénkzöldek és éppen fonnyadtak, összesen körülbelül 5 percig. Ízesítsük a kelkáposztát 1/2 teáskanál sóval, és tegyük át egy 2 literes sütőedénybe. Ugyanabban az edényben közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Főzzük a medvehagymát és a fokhagymát gyakran kevergetve puhára és világos aranybarnára 3-5 perc alatt. Hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve enyhén pirulásig főzzük, még körülbelül 1 percig. Habverés közben lassan öntsük hozzá a tejet, amíg össze nem áll és sima nem lesz. Belekeverjük a mustárt, a szerecsendiót, 3/4 teáskanál sót és 1/4 teáskanál borsot. Keverjük hozzá a gnocchit. Forraljuk fel a keveréket közepes lángon, időnként megkeverve, és főzzük, amíg kissé besűrűsödik, körülbelül 1 percig. Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjünk bele 1 csésze (Monterey Jack) reszelt sajtot, amíg elolvad. Tegyük vissza a főtt kelkáposztát az edénybe, és keverjük össze, majd kaparjuk ki a kelkáposzta keveréket a tepsibe. A tetejére tegyünk parmezánt és a maradék 1 csésze reszelt sajtot. 16-20 percig sütjük, amíg a töltelék bugyborékol, és a teteje aranybarnára sül. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni.

Megjegyzés:
Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés eredeti képe és receptje:delish



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés ):0 db

Recept videók

Grillezés öntött vason.. Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Krémes kelkáposzta és gnocchi sütés recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu