Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Káposztaleves füstölt kolbásszal hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta 4 dkg zsír 6 dkg
liszt 2 dkg hagyma egy kávéskanál pirospaprika só 10 dkg füstölt kolbász 5 dkg füstölt szalonna 1 dl tejföl.
Káposztaleves füstölt kolbásszal elkészítése:
A savanyú káposztát 1 1/2 l vízben (vagy füstölt hús levében)
puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágva megpirítjuk,
beleforgatjuk a vékony karikára vágott kolbászt, és
az egészet a levesbe tesszük. A zsírból és a lisztből zsemleszínűre
pirított rántást készítünk, teszünk bele egy evőkanálnyi
reszelt vagy apróra vágott vöröshagymát, egy kávéskanál
pirospaprikát, öntünk rá egy kevés hideg vizet, a levesbe
keverjük, és 10 percig forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük
a tejfölt.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés