Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Áfonyás-narancsos gyümölcskenyér hozzávalók:
2 csésze liszt ¾ csésze cukor 1 ½ teáskanál sütőpor
¾ teáskanál só ½ teáskanál szódabikarbóna
¼ csésze sótlan vaj darabokra vágva ¾ csésze narancslé
1 evőkanál reszelt narancshéj 1 nagy tojás felverve
1 csésze apróra vágott áfonya ½ csésze darált dió (opcionális)
Áfonyás-narancsos gyümölcskenyér elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 C°-ra. Kivajazunk egy őzgerinc formát.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát. Keverjük hozzá a vajat a lisztes keverékhez, amíg össze nem áll. Adjunk hozzá narancslevet, narancshéjat és tojást; jól összekeverjük. Tegyük bele az áfonyát és a diót. Az előkészített tepsibe kanalazzuk a tésztát.Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön, 60-75 percig. Hűtsük a serpenyőben 10 percig, mielőtt kivesszük, hogy teljesen kihűljön egy rácson.
Megjegyzés: Áfonyás-narancsos gyümölcskenyér eredeti receptje és képe:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés