Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Rizses sült csirke hozzávalók:
2 evőkanál extra szűz olívaolaj 3 csirkemell só frissen őrölt fekete bors 2 evőkanál szezámolaj 1 közepes hagyma apróra vágva
2 sárgarépa meghámozva és felkockázva 3 gerezd fokhagyma darálva 1 evőkanál. frissen darált gyömbér 4 csésze főtt fehér rizs 3/4 csésze mirelit borsó 3 nagy tojás felverve
3 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz( opcionális ) 2 zöldhagyma vékonyra szeletelve
Rizses sült csirke elkészítése:
Egy közepes serpenyőben közepes lángon hevítsünk olívaolajat. A csirkemellet mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a serpenyőbe tesszük, és oldalanként 8 perc alatt aranysárgára sütjük. Vegyük ki a serpenyőből és hagyjuk 5 percig pihenni, majd vágjuk falatnyi darabokra.
Ugyanabban a serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál szezámolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és főzzük puhára, 5 percig, Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és főzzük illatosra, még 1 percig. Keverjük hozzá a rizst és a borsót, és főzzük, amíg fel nem melegszik, kb. 2 percig.
A serpenyő egyik oldalára toljuk a rizst, a másik oldalára pedig a maradék evőkanál szezámolajat. Hozzáadjuk a tojást, és majdnem teljesen készre keverjük, majd a tojásokat beleforgatjuk a rizsbe. Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe szójaszósszal és zöldhagymával, és keverjük össze.
Megjegyzés: Rizses sült csirke eredeti receptje és képe:delish
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés