Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Serpenyős csirke( csirkecomb ) hozzávalók:
8 bőrös csirkecomb só frissen őrölt fekete bors extra szűz olívaolaj 1 hagyma apróra vágva 3 gerezd fokhagyma darálva 2 sárgarépa szeletelve kb. 25 dkg szeletelt gomba kakukkfű
1/2 c. száraz fehér bor kb. 80 dkg zúzott paradicsom
3 evőkanál lecsepegtetett kapribogyó 1/4 c. frissen vágott petrezselyem
Serpenyős csirke( csirkecomb ) elkészítése:
Egy nagy, öntöttvas serpenyőt nagy lángon előmelegítünk. A csirkecombot alaposan szárítsuk meg, majd ízesítsük sóval és borssal. Adjunk hozzá egy csepp olívaolajat, és süssük a csirkét a bőrével lefelé két részletben, amíg a bőr ropogós és aranybarna nem lesz, oldalanként körülbelül 5 percig. Tegyük át egy edénybe, bőrös felével felfelé, és tegyük félre.
Csökkentsük a serpenyő hőjét közepesen magasra. Meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a gombát és a kakukkfüvet, és 3-4 percig főzzük. Adjunk hozzá fehérbort, és forraljuk fel. Ha felforrt, közepes lángra állítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a kapribogyót, sózzuk és borsozzuk. Tegye a csirkét a serpenyőbe, bőrével felfelé egyetlen rétegben. Fedjük le fedővel és pároljuk 15-20 percig.Vegyük le a fedőt, és díszítsük petrezselyemmel, majd azonnal tálaljuk serpenyőben.
Megjegyzés: Serpenyős csirke képe és receptje eredetileg:delish
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés