Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Tejszínes gombás tészta hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál vaj 1 hagyma apróra vágva
250 g gomba szeletelve 1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
100 ml száraz fehérbor 200 ml tejszín 1 citrom csak a héja
200 g parmezán lereszelve plusz a tálaláshoz
300 g tagliatelle ( szélesmetélt ) ½ csokor petrezselyem apróra vágva
Tejszínes gombás tészta elkészítése:
Melegítsük fel az olajat és a vajat egy közepes lábasban . A hagymát lassú tűzön 10 percig pirítjuk, vagy amíg megpuhul és áttetsző lesz.
Hozzáadjuk a gombát, és közepes lángon 10 percig főzzük. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük 2 percig. Hozzáadjuk a bort, és lassú tűzön felforraljuk, a folyadékot felére csökkentjük.
Hozzáadjuk a tejszínt és lassú tűzön felforraljuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a parmezánt. Sóval és sok fekete borssal ízesítjük.
Közben főzzük ki a tésztát a csomagolási utasítások szerint. Tartsunk meg 100 ml tésztavízből. Dobjuk a tésztát a serpenyőbe a tejszínes szósszal és annyi vízzel, hogy fellazuljon. Keverjük át a petrezselymet, osszuk tálakba, és ha úgy tetszik, adjunk hozzá sajtot.
Megjegyzés: Készítsd el ezt a krémes gombás tésztaételt olyan napokon, amikor egy nagy tál kényelemre van szükséged. A tejszín, a parmezán, a fehérbor, a citromhéj és a petrezselyem gazdag és ízes vacsorát készíthetsz...
Tejszínes gombás tészta eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés