Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: olcsó
Egyszerű citromtúró hozzávalók:
3 nagy tojás 1/2 csésze kristálycukor csipet finom tengeri só 1 tk reszelt citromhéj 1 közepes citromból 1/2 csésze friss citromlé-3 citromból leszűrve 6 evőkanál sótlan vaj apróra vágva 1/2 teáskanál vanília kivonat
Egyszerű citromtúró elkészítése:
Egy közepes serpenyőben keverjük össze a tojást, a cukrot, a reszelt citrom héját és egy csipet sót. Erőteljesen keverjük, amíg jól össze nem áll, habos lesz és világos színű lesz.
Felverjük a citromlével, amíg el nem keveredik.
Adjunk hozzá vajdarabokat, és állítsuk lassú tűzre, és folyamatosan keverjük, amíg a vaj elolvad és a keverék besűrűsödik (7-9 perc). A citromtúró körülbelül 70-75˚C körül sűrűsödik. Ha látjuk, hogy elkezd bugyborékolni, hagyjuk pár másodpercig enyhén párolni, majd vegyük le a tűzről körülbelül 75-80 ˚C-on.
Szűrjük át a keveréket egy finom szitán. Dobjuk ki a szitán maradt szilárd anyagot.
Belekeverjük a vaníliakivonatot. Hagyjuk lehűlni a keveréket szobahőmérsékletre, majd lefedve tárolja a hűtőszekrényben, hogy teljesen megdermedjen. Hűtőben akár egy hétig is eláll.
Megjegyzés: Egyszerű citromtúró képe és receptje eredetileg:natashaskitchen
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés