Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Piccata csirke hozzávalók:
2 csirkemell hosszában félbevágva ½ teáskanál só ¼ teáskanál őrölt fekete bors ½ csésze liszt 1 evőkanál olívaolaj 6 evőkanál sótlan vaj elosztva (¾ rúd) 1 csésze fehérbor vagy csirkehúsleves 3 evőkanál frissen facsart citromlé (2 citromból) 4 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
Piccata csirke elkészítése:
Mindegyik csirkemell mindkét oldalát bőven megszórjuk sóval és borssal.
Helyezzük a lisztet egy tálba, és mártsuk bele minden csirkemellet. Mindkét oldalát bekenjük, és a felesleget lerázzuk. Félretesszük.
Melegítsük fel egy nagy serpenyőt olívaolajjal és 3 evőkanál vajjal közepesen magas lángon.
Miután a vaj felolvadt és elkezd csillogni/ropogni, hozzáadjuk a csirkét.
A csirkét oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a kb. 75 C°-ot. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, és tegyük félre alufóliás tányérra.
Adjuk hozzá a csirkehúslevet, a citromlevet és a kapribogyót a serpenyőbe, és enyhén kaparjuk meg az edény alját, hogy kipároljon.
Adjuk hozzá a maradék 3 evőkanál vajat, és hagyjuk felolvadni. Forraljuk fel, és hagyjuk 5 percig főni, hogy kissé besűrűsödjön.
Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és kenjük meg a szósszal. Hagyjuk párolni, amíg a csirke át nem melegszik.
Megjegyzés: Mi az a csirke piccata?
Bármilyen „piccata” olyan hús, amelyet lisztbe forgatnak, megpirítanak, és citromvajas szósszal és kapribogyóval tálalják.
Piccata csirke képe és receptje eredetileg:easychickenrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés