a paradicsomszószhoz:1 hagyma finomra vágva 2 gerezd fokhagyma lereszelve 1 evőkanál paradicsom szósz 800g apróra vágott paradicsom 200 ml vörösbor 2 tk őrölt kömény 2 tk cukor
1 babérlevél só és bors ízlés szerint 300g spagetti (vagy bármilyen hosszú tészta)
Görög spagetti és húsgombóc elkészítése:
A húsgombóc összes hozzávalóját összedolgozzuk, de ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl. Formázás előtt a húsgombócos keveréket egy órára hűtőbe tesszük.
A hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpároljuk, amíg megpuhul és illatos lesz. Adjuk hozzá a paradicsompürét, főzzük 1-2 percig, amíg besötétül, majd öntsük le vörösborral.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a köményt, a cukrot, a sót és a babérlevelet, és lassú tűzön főzzük 20-30 percig, vagy amíg besűrűsödik és megpuhul.
Formázzunk húsgombócokat, és tegyük olajozott tepsire. 200 C°-on 20 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul. Adjuk hozzá a szószhoz.
Adjuk hozzá a főtt tésztát és egy csepp tésztavizet a szószhoz és a húsgombócokhoz, és óvatosan keverjük össze, ügyelve arra, hogy a húsgombócok ne törjenek szét.
Megjegyzés: Görög spagetti és húsgombóc eredeti receptje és képe:twistedfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés