Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Egyszerű vöröslencse leves hozzávalók:
3 nagy sárgarépa 1 közepes hagyma 3 zeller 6 gerezd fokhagyma ¼ csésze olívaolaj 2 liter zöldségleves 1 csésze víz 1 kiló vöröslencse 1 ½ evőkanál füstölt paprika 1 ½ teáskanál citromhéj 1 teáskanál só frissen őrölt fekete bors görög joghurt vagy tejföl koriander a tálaláshoz
Egyszerű vöröslencse leves elkészítése:
Hámozzuk meg a sárgarépát. A sárgarépát, a hagymát és a zellert apróra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk .
Egy nagy fazékban melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk, amíg a sárgarépa megpuhul, körülbelül 5-7 percig.
Hozzákeverjük a fokhagymát, és 1 percig pároljuk. Adjuk hozzá a zöldség alaplevet, a vizet, a vöröslencsét, a füstölt paprikát, a citromhéjat, a sót és a frissen őrölt borsot.
Lassú tűzön forraljuk, majd félig lefedjük, és óvatosan pároljuk, amíg a lencse megpuhul, de mielőtt szétesne, körülbelül 7-10 percig. (Ha szeretnénk, az utolsó néhány percben tehetünk bele marék zöldeket, például apróra vágott spenótot vagy kelkáposztát).
Kóstoljuk meg, és adjunk hozzá további sót ízlés szerint, és egy kevés őrölt fekete borsot.
Megjegyzés: Az eredeti receptje és képe az Egyszerű vöröslencse levesnek:acouplecooks
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés