Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Stefániasült hozzávalók:
80 dkg egyetlen nagy szeletre vágott felsál 3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír 25 dkg őrölt sertéshús 1 tejben áztatott kifacsart és összemorzsolt zsemle 1 nyers tojás
3-4 keményre főtt tojás só
Stefániasült elkészítése:
Hártyáitól teljesen megtisztítva jól kiverjük, a deszkára négyszög
alakban helyezzük és besózzuk. A darált húst zsemlével, a tojással
és a törött borssal összegyúrva a húsra simítjuk. Helyezzünk
a hús közepére hosszába 3-4 keményre főtt tojást, csavarjuk
göngyölegbe, kötözzük jól össze, mint a sonkát és olyan
eljárással pároljuk és süssük, mint a fehérpecsenyét. Tálaláskor
rozsdamártást készítünk hozzá. A húst ujjnyi szeletekre vágva,
hosszában a tálra helyezzük, hogy a főtt tojás is látsszon és a
rozsdamártást aláőntjük. Bármilyen burgonya vagy rizskörettel
tálalhatjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés