Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Csirke húsgombóc leves( orzo - val ) hozzávalók:
darált csirkehús (455 g)
½ csésze panírmorzsa (25 g)
1 nagy tojás
½ csésze reszelt parmezán sajt (55 g)
2 gerezd fokhagyma darálva
¼ csésze friss petrezselyem apróra vágva (10 g)
1 teáskanál só ½ teáskanál bors
Leves
2 evőkanál olívaolaj 1 csésze fehér hagyma kockára vágva (150 g)
½ csésze sárgarépa kockára vágva (60 g) ½ csésze zeller kockára vágva (110 g)
2 gerezd fokhagyma darálva 8 csésze csirkehúsleves (1.9 l)
1 babérlevél 1 csésze rizsszem tészta( orzo ) (145 g)
4 csésze svájci chard zöldség( azaz mángold leveles répa ) durván apróra vágva (400 g) 3 evőkanál reszelt parmezán sajt só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 evőkanál citromlé
Csirke húsgombóc leves( orzo - val ) elkészítése:
Egy közepes tálban keverjük össze a csirkét, a zsemlemorzsákat, a tojást, a parmezánt, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot. Keverjük jól össze, majd 1 cm-es 2 cm-es átmérőjű húsgombócba formáljuk őket. Összesen kb. 16-18 darabot.
Egy nagy edényben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk. A húsgombócot mindkét oldalán 4-5 percig aranybarna színűre sütjük. Tegyük félre.
Melegítsük meg a maradék evőkanál olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és főzzük, időként kevergessük meg, 3-4 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük kb. 1-2 percig.
Adjuk hozzá a csirkehúslevest és a babérlevelet. Fedjük le és forraljuk fel.
Forralás után adjuk hozzá az orzo-t és a húsgombócot. Fedjük le és pároljuk 7–8 percig, amíg az orzo puha nem lesz.
Adjuk hozzá a mángoldot, fedjük le, és 2-3 percig főzzük.
Adjuk hozzá a parmezán sajtot, és ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. Adjuk hozzá a citromlevet...Tálaljuk melegen...
Megjegyzés: Az eredeti Csirke húsgombóc leves receptje és képe:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés