Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: drága
Gyömbérbor házilag hozzávalók:
5 gyökér gyömbér 5 liter víz 1.4 kg cukor
4 citrom- héja és leve 500 g mazsola - apróra vágva vagy összenyomva 1 tasak fehérbor élesztő élesztő
Gyömbérbor házilag elkészítése:
Hámozzuk meg a gyömbért egy műanyag erjesztő vödörbe. Hozzáadjuk a citrom héját és a mazsolát. Öntsünk közel 2 liter forrásban lévő vizet. Letakarva hagyjuk 24 órán át. Adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, az élesztőt és a maradék vizet (ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen). Keverjük meg jól, hogy a cukor feloldódhasson az élesztővel. Letakarva hagyjuk erjedni (akár 4 napig is eltarthat).
Szitáljuk ki, tölcsér segítségével öntsük a rendelkezésre álló demijohnba, és hagyjuk néhány hónapig ülni. Utána palackba töltjük.
Megjegyzés: Az eredeti receptje és képe a gyömbérbornak:vaya
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés