Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Húsos tészta hozzávalók:
400 g választott vörös hús 500 g tészta olívaolaj egy nagy hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 sárgarépa 400 g paradicsompép egy evőkanál sűrített paradicsompüré 350 ml víz só fekete bors egy teáskanál paprika csili por 2 babérlevél
Húsos tészta elkészítése:
Egy serpenyőbe öntünk olívaolajat. Tegyük bele a felkockázott húst. Kb. 5 percig pirítjuk magas lángon a húst. Amikor a hús aranybarna adjunk hozzá egy nagy hagymát felkockázva, 2 gerezd zúzott fokhagyma.Pár percig sütjük közepes lángon.
Két sárgarépát felszeletelünk. Beletesszük a serpenyőbe és összekeverjük. Hozzáöntjük a paradicsomot.Összekeverjük és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Mehet hozzá egy teáskanálnyi paprika, meg a babérlevél, fél teáskanálnyi csili. Fedő alatt addig pároljuk amíg a hús megpuhul. Sűrű szószt és puha húst kell kapnunk.
Enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit. A kifőtt tésztát közvetlenül a szószba öntjük. Jól összekeverjük...
Megjegyzés: Az eredeti kép és recept a Húsos tésztához:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés