Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Párolt marhafelsál barnamártással hozzávalók:
80 dkg marhafelsál 15 dkg vegyes zöldség 1 kis
fej hagyma 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír 2 dkg liszt 2 dkg cukor pár szem bors 1 kanál paradicsompüré 1 szál babérlevél 1 dl bor só
Párolt marhafelsál barnamártással elkészítése:
A húst hártyáitól jól megtisztítjuk, besózzuk, a zsiradékot jól megforrósítjuk és a hús mindegyik oldalát jól átsütjük, majd kivesszük a zsírból és lefedve tartjuk, amíg a barnamártást elkészítjük.
A cukrot a zsírban barnára pirítjuk, beletesszük a karikára vágott zöldséget és a hagymát, s ezt is lepirítjuk. Leszórjuk a liszttel, amit szintén megpirítunk, hozzáadjuk a borsot, babérlevelet, paradicsomot, bort és felöntjük 8 dl vízzel. Beletesszük a húst és lefedve 2-3 óráig a sütőben vagy a tűzhelyen csendesen
pároljuk. Ha a leve közben elfő, vízzel pótoljuk. Amikor a
hús megpuhult, kivesszük a mártásból felszeleteljük, és a mártást
rászűrjűk. Vigyázzunk, hogy a mártás se túl sűrű, se híg ne
legyen. Ha a mártás híg, még egy kissé beforraljuk. Körítésnek
makarónit vagy burgonyafánkot adunk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés