A lisztből a tojások sárgájával, a cukros tejben felfuttatott
élesztővel, egy kevés sóval könnyű kelt tésztát készítünk.
A kész tésztát lisztezett deszkán kinyújt juk, féltenyérnyi,
négyszögletes darabokra vágjuk, és a következő töltelékkel
töltjük meg:
Az apróra vágott vöröshagymát az átdarált sertés- és marhahússal
egy kanálka zsírban lepirítjuk, ízlés szerint megsózzuk,
megborsozzuk, majd belekeverünk még 1 db, apró kockákra
vágott, főtt tojást. Ha a töltelék kihűlt, a tésztát megtöltjük.
A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük, és levélborítékszerűen
összehajtjuk. Kb. 20 percig kelesztjük langyos
helyen, majd forró zsírban kisütjük (úgy, mint a fánkot).
Hústöltelék helyett apróra vágott, pirított káposztát is
használhatunk.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés