Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Vörösboros zöldséges marhapörkölt hozzávalók:
kb. 1kg marhahús ⅓ csésze liszt 1 evőkanál só ½ teáskanál bors 1 evőkanál olívaolaj 1 csésze kockára vágott vöröshagyma 1 zeller kockára vágott szár
1 kockára vágott sárgarépa 3 gerezd darált fokhagyma 28 dkg paradicsom konzerv 2 csésze vörösbor 1 evőkanál friss apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál apróra vágott friss zsálya 1 babérlevél ½ evőkanál só
Vörösboros zöldséges marhapörkölt elkészítése:
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, sót, és a borsot. Bedörzsöljük a marhahúsba a lisztes keveréket, úgy, hogy mindenhol elfedje. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ebben sütjük meg a marhahúst. Addig sütjük míg aranybarna nem lesz. Áttesszük egy másik lábosba. Hozzáadjuk hagymát, zellert, sárgarépát, fokhagymát, paradicsomot, bort, fűszernövényeket, babérlevelet, és sót. Főzzük takarék lángon kb. 8 órán keresztül. Kedvenc köretünkkel és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés