A tészta készítése:Tejben felolvasztjuk a zsírt. Ezt hagyjuk, hogy langyosra hűljön ki. Utána mehet bele a morzsolt élesztő, cukor. Ezt az egészet hagyom megkelni. Egy tálba rakom a lisztet és enyhén megsózom. A felfutott élesztőt hozzáöntöm a liszthez. Összegyúrom, és langyos helyen hagyjuk, hogy megkeljen a tészta.
A mákos töltelék elkészítése:A darált mákot a cukorral összekeverem.Ezt leöntöm a forró tejjel. Hagyjuk hagy hűljön ki. Ezután öntök bele citromlevet és a citrom lereszelt héját is belerakom. Összekeverjük őket.
Amikor a tészta már szépen megkelt, átgyúrjuk és kis kupacra osztjuk szét. Kinyújtjuk téglalap alakúra mindkettőt. Megkenjük a mákos töltelékkel ( és szórhatunk bele meggyet is. )Feltekerjük őket( vagy kalácsfonatot készítünk ). Tepsibe rakjuk. Hagyjuk őket egy kicsit kelni kb. 15-20 percig. Megkenjük a tetejét a tojás sárgájával. Nem előmelegített sütőben kb. 180-190 fokon sütjük. Akkor van készen mikor aranybarnára sült.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés