Egy tálba rakjuk a következő hozzávalókat a tésztához:liszt,cukor, vaj, tojássárgája, tejföl, só, reszelt citrom héja. Összegyúrjuk.Amikor már készre gyúrtuk, úgy választjuk szét két felé, hogy az egyik nagyobb legyen.A nagyobbik részét hűtőbe tesszük, míg a kisebbiket a fagyasztóba rakjuk. Elég annyi ideg amíg a töltelék elkészül.
Az almákat megpucoljuk és utána ledaráljuk őket.Ezt követően vajjal félpuhára pároljuk őket.A pudingot megfőzzük és hagyjuk, hogy langyosra hűljön ki.A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. Ezt óvatosan az almás töltelékbe forgatjuk bele.
A tepsit sütőpapírral béleljük ki.A nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk ki.Beletesszük a tepsibe.Amikor kihűlt a töltelék elsimítjuk rajta. A mélyhűtőből elővett kisebb tésztát ráreszeljük( vagy esetleg rácsokat is készíthetünk belőle. )Előmelegített sütőben kb. 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készre sült e már a Puha almás süti...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés