Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
A legjobb burgonya leves hozzávalók:
6 szalonnacsík kockára vágva 3 csésze kockázott hámozott burgonya 1 kis sárgarépa reszelve 1/2 csésze apróra vágott hagyma 1 evőkanál szárított petrezselyem 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál bors 1/2 teáskanál zeller csirkehúsleves 3 evőkanál liszt 3 csésze tej kb 25dkg sajt kockázva 2 zöld hagyma vékonyra szeletelve - opcionális
A legjobb burgonya leves elkészítése:
Egy nagy serpenyőben süssük a szalonnát közepes lángon, amíg ropogós nem lesz, alkalmanként megkeverve.Utána adjunk hozzá zöldségeket, fűszereket és a húslevest; felforraljuk. Csökkentse a hőt; pároljuk, fedjük le, amíg a burgonya meg nem fő,kb. 10-15 percig.
Keverjük össze a lisztet és a tejet, addig amíg sima nem lesz; ezt keverjünk a levesbe. Forraljuk, folyamatosan kevergetve. Főzzük és keverjük addig, amíg besűrűsödik, körülbelül 2 percig. Keverjük bele a sajtot, várjuk meg amíg megolvad. Tálaláskor zöldhagymával szolgálhatjuk fel.
Megjegyzés: A legjobb burgonya leves receptje és kép eredetileg:tasteofhome
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés