További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Gyümölcsös francia pirítós Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Sütemények,édességek(desszertek) - További francia receptek * Még több:Közepesen nehéz receptek

Gyümölcsös francia pirítós


Gyümölcsös francia pirítós
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Gyümölcsös francia pirítós hozzávalók:

36 szelet fehér szendvics kenyér
krémsajt ( 340 g )
65 g cukor elosztva;plusz 2 evőkanál
1 evőkanál citromhéj
1 csésze zsíros tej ( 240 ml )
¾ csésze nehéz krém ( 180 ml )
½ csésze világosbarna cukor ( 110 g )
3 nagy tojás
2 teáskanál vanília kivonat
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
5 teáskanál őrölt fahéjat elosztva
¼ csésze eperlekvár ( 80 g )
¼ csésze áfonyalekvár ( 80 g )
¼ csésze málnalekvár ( 80 g ) Tálaláshoz:1 csésze juharszirup ( 335 g )
2 evőkanál porcukor ½ csésze szamóca ( 75 g ) szeletelve
½ csésze áfonya ( 50 g )
½ csésze málna ( 60 g )

Gyümölcsös francia pirítós elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Rakjunk egymásra három darab kenyeret, és egy sodrófa segítségével simítsuk ki. Vágjuk le a kenyér kérgét, majd válasszuk szét az egyes szeleteket. Ismételjük meg a maradék kenyérrel. Egy közepes tálba tegyük a krémsajtot, a 65 g cukrot és a citromhéjat. Jól keverjük össze, majd tegyük félre. Egy külön közepes tálban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a barna cukrot, a tojást, a vaníliát, a szerecsendiót és a 2 teáskanál fahéjat. Félretesz, mellőz. Egy szelet kenyeret megkenünk a krémsajtos masszával, erre mehet rá a eperlekvár, egy másik szelet kenyeret megkenünk krémsajtos masszával és áfonyalekvárral.A harmadik kenyeret - krémsajtossal és málnalekvárral. Ezeket ismételjük meg minden szelet kenyérrel. Mindegyiket mártsuk bele a tejes, tejszínes tálba és hagyjuk lecsöpögni a felesleget. Egy kis tálban keverjük össze a fennmaradó 2 evőkanál cukrot és a maradék 3 teáskanál fahéjat. Egy tepsibe tegyünk bele egy sütőpapírt . Közepére tegyünk egy kb. 7 cm átmérőjű kis edénykét. E- köré helyezzük a felgöngyölt kenyereket. Megkenjük mindegyiket a tejszínes lével.Megszórjuk mindet fahéjas cukorral.Ki vesszük középről a kis edénykét és a sütőben kb. 22-25 percig sütjük. Helyezzük vissza a tálat a gyűrű közepére és töltsük fel a juharsziruppal. Megszórjuk porcukorral. Díszítsük eperrel, áfonyával és málnával.

Megjegyzés:
A recept 4 személyre van. Az eredeti recept és kép a Gyümölcsös francia pirítóshoz:tasty



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Gyümölcsös francia pirítós ):0 db

Recept videók

Hamis tócsni..:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Gyümölcsös francia pirítós recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Gyümölcsös francia pirítós recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu