Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Gyümölcsös francia pirítós hozzávalók:
36 szelet fehér szendvics kenyér krémsajt ( 340 g ) 65 g cukor elosztva;plusz 2 evőkanál 1 evőkanál citromhéj 1 csésze zsíros tej ( 240 ml ) ¾ csésze nehéz krém ( 180 ml ) ½ csésze világosbarna cukor ( 110 g ) 3 nagy tojás 2 teáskanál vanília kivonat ¼ teáskanál őrölt szerecsendió 5 teáskanál őrölt fahéjat elosztva ¼ csésze eperlekvár ( 80 g ) ¼ csésze áfonyalekvár ( 80 g ) ¼ csésze málnalekvár ( 80 g )
Tálaláshoz:1 csésze juharszirup ( 335 g ) 2 evőkanál porcukor
½ csésze szamóca ( 75 g ) szeletelve ½ csésze áfonya ( 50 g )
½ csésze málna ( 60 g )
Gyümölcsös francia pirítós elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Rakjunk egymásra három darab kenyeret, és egy sodrófa segítségével simítsuk ki. Vágjuk le a kenyér kérgét, majd válasszuk szét az egyes szeleteket. Ismételjük meg a maradék kenyérrel.
Egy közepes tálba tegyük a krémsajtot, a 65 g cukrot és a citromhéjat. Jól keverjük össze, majd tegyük félre.
Egy külön közepes tálban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a barna cukrot, a tojást, a vaníliát, a szerecsendiót és a 2 teáskanál fahéjat. Félretesz, mellőz.
Egy szelet kenyeret megkenünk a krémsajtos masszával, erre mehet rá a eperlekvár, egy másik szelet kenyeret megkenünk krémsajtos masszával és áfonyalekvárral.A harmadik kenyeret - krémsajtossal és málnalekvárral. Ezeket ismételjük meg minden szelet kenyérrel. Mindegyiket mártsuk bele a tejes, tejszínes tálba és hagyjuk lecsöpögni a felesleget.
Egy kis tálban keverjük össze a fennmaradó 2 evőkanál cukrot és a maradék 3 teáskanál fahéjat.
Egy tepsibe tegyünk bele egy sütőpapírt . Közepére tegyünk egy kb. 7 cm átmérőjű kis edénykét. E- köré helyezzük a felgöngyölt kenyereket. Megkenjük mindegyiket a tejszínes lével.Megszórjuk mindet fahéjas cukorral.Ki vesszük középről a kis edénykét és a sütőben kb. 22-25 percig sütjük.
Helyezzük vissza a tálat a gyűrű közepére és töltsük fel a juharsziruppal. Megszórjuk porcukorral. Díszítsük eperrel, áfonyával és málnával.
Megjegyzés: A recept 4 személyre van. Az eredeti recept és kép a Gyümölcsös francia pirítóshoz:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés