Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Banános kenyér hozzávalók:
1-3/4 csésze liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál só 1 rúd (1/2 csésze) sózatlan vaj
3/4 csésze cukor 2 nagy tojás 1 csésze pépesített nagyon érett banán 2-3 nagy banánból 2 evőkanál friss citromlé; 1 citromból
1-1/2 teáskanál vanília kivonat
Banános kenyér elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C -ra . Vajjal és liszttel fém cipóformát kenjük ki.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
Egy elektromos mixer edényében a vajat és a cukrot habosra keverjük, körülbelül 2 perc alatt. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden hozzáadás után jól felverjük. Adjuk hozzá a pépesített banánt, a citromlevet és a vaníliakivonatot, és jól keverjük össze. Ezen a ponton kissé túrósnak tűnik; rendben van.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alacsony sebességgel addig verjük, amíg éppen bele nem keveredik. Ne keverjük túl. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük kb. 40-45 percig. Hagyjuk hűlni a serpenyőben körülbelül 10 percig, majd fordítsuk rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Megjegyzés: Ez a banánkenyér a sütőből kivéve fenomenális, és még jobb, ha másnap megpirítjuk.
Fagyasztóbarát útmutató: A kenyér akár 3 hónapig is lefagyasztható. Miután teljesen kihűlt, csomagoljuk be biztonságosan alufóliába, fagyasztófóliába, vagy tegyük egy fagyasztózsákba. Tálalás előtt egy éjszakán át olvasztjuk fel a pulton.
A banános kenyér eredeti receptje és képe:onceuponachef
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés