Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sonka és bableves hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj kb. 25 dkg kockára vágott sonk 2 sárgarépa 2 darab zeller 1 közepes hagyma apróra vágva 1/2 tk. só 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsom szósz 4 c. csirke alaplé 2 x kb. 400g babkonzerv lecsepegtetve és leöblítve
1 babérlevél 6 kakukkfű 1/2 tk. őrölt feketebors 2 evőkanál vágott petrezselyem
Sonka és bableves elkészítése:
Melegítsük fel egy nagy holland sütőt közepes lángon. Adjuk hozzá az olívaolajat, majd a sonkát. Sütjük, amíg aranybarna nem lesz, időnként megkeverve, körülbelül 6-8 percig.
Tegyük a sárgarépát, a zellert és a hagymát a holland sütőbe. 1/2 teáskanál sóval ízesítjük. Főzzük 8-10 percig, időnként megkeverve, amíg a zöldségek megpuhulnak. Adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsompürét, és keverjük össze. Főzzük még 2 percig.
Adjuk hozzá az alaplevet, a babot és a babérlevelet, ha használunk. Konyhai zsineg segítségével kötözzük össze a kakukkfüvet egy csokorba, és adjuk hozzá az edényhez. Forraljuk fel a levest közepesen magas lángon, majd forraljuk közepesen alacsony lángon 10-12 percig, hogy kissé besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek.
Vegyük ki a kakukkfüvet és a babérlevelet. Adjuk hozzá fekete borsot, majd ízlés szerint sózzuk. Petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés: Sonka és bableves képe és receptje eredetileg:thepioneerwoman
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés