Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Vadas marhasült hozzávalók:
80 dkg bélszín felsál hátszín vagy fehérpecsenye
5 dkg szalonna 5 dkg zsír 2 kanál liszt 1 dl tejföl 1 dkg cukor só mustár
Páclé: 20 dkg sárgarépa petrezselyemgyökér vegyesen egy fej
hagyma ecet; babérlevél só
Vadas marhasült elkészítése:
A húst hártyáitól jól meg tisztítjuk és a páclével leöntjük. A pácléhez
a zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, egy liter vízben
pár szem borssal és sóval félpuhára főzzük. Utoljára hozzáöntünk
1-2 kanál ecetet, és ezt a levet nyáron hidegen, télen melegen
a húsra öntjük. A húst a páclében hideg helyen 2-3 napig letakarva tartjuk, néha megforgatjuk. Elkészítéskor a húst 5 dkg vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, megkenjük fagyos zsírral és sütőben félig megsütjük. Most hozzáadjuk a pácléból a zöldségeket és kevés páclével, lefedve
puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, letakarva
meleg helyre tesszük és elkészítjük a vadas mártást.
A lepirult zöldséghez adunk két kanál lisztet, azt jól átsütjük,
felengedjük a páclével és a mártást pár percig főzzük. Egy dkg
cukrot barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk és a mártásra öntjük.
Ízesítőnek adhatunk még hozzá ízlés szerint mustárt, pár csepp
ecetet és végül a tejfölt. A húst 1 cm széles szeletekre vágva
hosszában a tálra helyezzük, és a mártást ráöntjük. Csőtésztával
vagy zsemlegombóccal körítjük. A maradék mártást külön csészeben
adjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés