Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Klasszikus francia hagyma leves hozzávalók:
5 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál vajat vékonyan szeletelt hagyma 3 gerezd darált fokhagyma fél csésze bor kb. 1 liter marhahúsleves 1/2 teáskanál bors 1/4 teáskanál só 24 szelet francia kenyér ( baguette ) 2 gerezd fokhagyma. 3/4 csésze sajt
Klasszikus francia hagyma leves elkészítése:
Két evőkanálnyi vajat és olajat közepes lángon olvasszuk fel. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük 10-13 percig. Vegyük takarékra a lángot és főzzük, időnként megkeverve, kb. 30-40 percig. Adjuk hozzá darált fokhagymát és főzzük 2 percig...
Forraljuk fel a bort, és addig főzzük, míg a felére nem csökken. Adjunk húslevet hozzá, plusz borsot és sót. Forraljuk fel. Vegyük takarékra a lángot.Pároljuk, fedjük le, időnként megkeverve, 1 órán át.
Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Helyezzük a baguette szeleteket egy sütőlapra. A megmarad olajjal mind a két oldalát bekenjük. 3-5 percig pirítjuk mindkét oldalon . Dörzsöljük be fokhagymával. A levesbe helyezzünk egy szelet pirítóst és részelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
Megjegyzés: Az eredeti kép és recept a hagyma leveshez:tasteofhome
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés