Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
A legjobb sajtos tészta hozzávalók:
400 g makaróni( vagy szarvacska ) 1 csésze (115 g) Cheddar sajt 3/4 csésze (85 g) valamien svájci sajt
3/4 csésze (85 g) mozzarella sajt 4 evőkanál (30 g) liszt 4 evőkanál (60 g) vaj 4 csésze (1L) tej 1 teáskanál só 1/4 teáskanál bors 1/4 teáskanál szerecsendió
A legjobb sajtos tészta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban a sajtokat összekeverjük. Melegítsük fel a nagy fazék sós vizet, főzzük meg a tésztát a csomagolás útmutatója szerint. ( kb. félkeményre )
Amíg a tészta főz közben elkészíthető a szósz: Olvasszuk fel a vajat, adjunk hozzá lisztet és habverővel kevergetve takarékon főzzük. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és verjük simára. ( Főzzük, kb. 5-6 percig. ) Ízesítsük sóval és borssal, és keverjük össze. A szószba keverjük bele a sajtos mix 3/4 -ét. Utána mehet bele a már megfőtt tészta ( összeforgatjuk ). Egy süthető tálba tegyük bele( pl.:jénai tál )A maradék sajtmixet szórjuk rá. Tegyük a sütőbe és süssük kb. 20-25 percig. ( addig sütjük amíg aranybarna nem lesz a teteje )
Megjegyzés: Ez a recept szuper krémes, szuper sajtos, gazdag és nagyon finom!
Az eredeti recept és kép a A legjobb sajtos tésztához: thecookingfoodie
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés