Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Gyömbéres karácsonyi sütemény hozzávalók:
350g mazsola 125g ribizli 125g szultána(mag nélküli szőlő)
200 ml gyömbérbor plusz 4 evőkanál 200g vaj plusz extra a zsírozáshoz 200g barna cukor( vagy nádcukor ) 4 tojás 200g liszt 50g őrölt mandula ½ teáskanál vegyes fűszer 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál tejföl
Gyömbéres karácsonyi sütemény elkészítése:
A mazsolát, ribizlit és a mag nélküli szőlőt tegyük egy tálba. Öntsünk rá 200 ml gyömbérbort, majd fedjük le és hagyjuk szobahőmérsékleten egy éjszakán át állni.
Melegítsük a sütőt 160 °C-ra. Egy 20 cm-es, tortaforma alját használva sablonként vágjunk ki 2 kört sütőpapírból. Ezután vágjunk 2 vastag csíkot, amelyek elférnek a tepsi belseje körül. Kenjük meg a tepsit...
Tegyük a vajat és a cukrot egy keverőtálba, és elektromos habverővel krémesre és könnyűre keverjük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, ügyelve arra, hogy minden adagolás után alaposan keverjük össze, majd belekeverjük a lisztet, az őrölt mandulát és a fűszereket. Hozzáadjuk az áztatott gyümölcsöket és a maradék gyömbérbort a friss gyömbérrel, amíg minden jól össze nem áll.
Kanalazzuk bele a keveréket a tepsibe, és simítsuk el a tetejét. 30 percig sütjük, majd engedjük le a sütőt 150 °C, és süssük további kb. 2 órán át.Tűpróbával ellenőrizzük.Utána csepegtessük rá a maradék 4 ek gyömbérbort.
Megjegyzés: Gyömbéres karácsonyi sütemény eredeti receptje és képe:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés